23948sdkhjf

Korvar och skinka till socialt utsatta

Smörgåspålägg, lufttorkad skinka och rökta viltprodukter. De närmaste veckorna får Göteborgs socialt utsatta äta gott. Nu skänker Chark-SM ett ton charkuterier till välgörenhet.
Charkuterierna är produkter som skickats in som tävlingsbidrag. I fredags togs allt om hand av välgörenhetsorganisationerna Stadsmissionen och Räddningsmissionen för att fördelas i deras verksamheter.

– Varje dag besöker 140 personer vårt sociala kafé på Vasagatan i Göteborg och får mat, möjlighet till dusch och rena kläder. Detta är ett av våra ställen som nu kommer att få kött och det hjälper oss fantastiskt mycket, säger Robert Johansson, logistikansvarig på Räddningsmissionen i Göteborg.

Räddningsmissionen kommer också att dela ut charkuterierna till sina boenden för hemlösa människor, ensamkommande flyktingbarn och sina psykiatriboenden, samt till sitt center för arbetsträning.

Det som skänks är alla typer av charkuterier, från smörgåspålägg och korvar, till lufttorkad skinka och rökta viltprodukter. Produkterna är inskickade som bidrag till Chark-SM 2016 och eftersom endast en liten del går åt vid bedömningarna så blir det mycket över.

– Vi är jätteglada över att kunna dela med oss av dessa fina charkuterier till organisationer där vi vet att de kommer till nytta, säger Annika Altskär, tävlingsansvarig på Chark-SM. Tävlingen hålls den 27 oktober på Eriksbergshallen i Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094