23948sdkhjf

Hallå...Lotta Hultén, anvarig för Passion för mat

Du arrangerar en mässa som heter Passion för mat i Göteborg, är det en ny mässa?

– Nej, den har funnits i fem år.Kan du berätta om den?– Den startade 2008 av mig och jag har ett långt förflutet som arrangör av mässor för både dagligvaruhandel och restauranger. Idén kom fram när jag pratade med mina utställare om mat och kom fram till hur viktigt man tycker att det är med kvalitet. Jag möter en publik som är väldigt intresserad av kvalitet och det handlar inte bara om att det ska vara billigt eller gratis.Kan du ge exempel på sådana kvalitetsföretag?– Ja, vi har Smaka på Västkusten som är en samverkan mellan lokalaproducenter i väst och Västsvenska turistrådet. De har tillsammans skapat varumärket.Har du någon intressant nykomling i år?– Vi har ett företag som heter Aldero/il Molino som är både grossist och butik. De säljer italienska delikatesser och är väldigt populära. Vi har en köksskola också med kockar som står och lagar mat i mitten av lokalen och det drar mycket folk. Hur många utställare blir det i år?– Det blir ungefär 100 utställare, vi kan inte göra mässan så mycket större för lokalen som är ett gammalt båtvarv går inte att göra större. Men mittemot Eriksbergshallen ligger Hotel 11 och vi ska ha lite yta i deras foajé i år.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078