Stockholms kockar tog guld
Stockholm har restauranger i absolut världsklass. Ännu en gång vinner huvudstadens kockar guld i den prestigefulla tävlingen Culinary Olympics. – Det visar vilken nivå Stockholm är på idag när det gäller gastronomi, säger Andreas Printz lagledare för Stockholm Culinary Team.
– Det är mäktigt att vi inte bara kan vinna en gång utan också försvara OS-guldet och leverera på topp igen. Trots att alla lagmedlemmar bytts ut. Det visar vilken nivå Stockholm är på i dag, berättar Andreas Printz, lagledare för Stockholm Culinary Team.
Laget som vann OS 2012 är helt utbytt, och den här gången har Stockholm Culinary Team fokuserat extra mycket på råvaror från huvudstadsregionen.
– Extra roligt i år är att vi satsat så mycket på smaker från Stockholm. Vi har arbetat med råvaror som granblommor från Högtorp i Sörmland. Vi vill visa resten av världen vilka fantastiska resurser som finns här, mitt i stan där alla människor bor. Det är världsunikt, säger Anders Printz.
Culinary Olympics hålls var fjärde år. Stockholm Culinary Team tävlar mot ett fyrtiotal andra lag i kategorin Show and Pastry art. Bidragen bedöms visuellt på utförande, inovation och prestation.Fakta
Stockholm Culinary Team startades i början av 1990 och ägs av Svenska Kockars Förening, Stockholm/ Uppland. Medlemmar i årets uppsättning:
Andreas Printz (Egenföretagare, Filipssons mat och diverse), Victor Magdeburg (The Winery Hotel), Tommy Eriksson (Högberga Gård), Tobias Olausson (Lennarts Konditori), Sabina Karlsson (Ett Bageri), Max Thörnvall (Villa Källhagen), Magnus Rylander (Tennstopet), Jens
Bergstrand (Griffin’s Steakhouse), Jenny Sjöholm (Nytorget 6), Filip Poon (Matinspiratör, frilans), Desirée Jaks (Agrikultur), Cissi Strand (Operakällaren), Anders Karlsson (The Absolut Company)