Minskat matsvinn nytt mål för Berghs-studenter
Med smarta förpackningar ska studenter på Berghs School of Communication försöka minska matsvinnet.
”Minska matsvinnet med hjälp av ett smart förpackningskoncept.” I årets upplaga av PackChallenge ställer BillerudKorsnäs studenter på Berghs School of Communication inför en utmaning för en hållbar framtid.
I Europa och USA blir runt 30 procent av den mat som produceras svinn, mer än 40 procent av det svinnet uppstår i butiker och hos konsumenten. Varje mängd mat som går förlorad motsvarar den resurs som gått åt för att framställa den.
För att belysa problematiken med matsvinn, och undersöka om förpackningar kan minska matsvinnet på fler sätt än idag, är årets uppgift i PackChallenge att skapa ett starkt koncept som tydligt kommunicerar att förpackningen borde betraktas som en hjälte med en tydlig funktion.
– Vi tycker att frågan om matsvinn är mycket angelägen och därför passar vi på att lyfta den i årets PackChallenge i samarbete med Bergs School of Communications. Förpackningar kan bidra till att minska matsvinn och det känns rätt att uppmärksamma framtidens designers, kommunikatörer och beslutsfattare vid en av världens bästa kommunikationsskolor på det. Stora frågor löses ofta bäst när man samarbetar, säger Henrik Essén, BillerudKorsnäs Kommunikations- och Hållbarhetsdirektör.
Slutpresentationen av Berghs-studenternas lösningar sker den 31 oktober.