Svenska bönder startar fik
LRF gör en helt ny satsning och startar cafe med hjälp av svenska bönder.
– Vi vill visa att det går att få lönsamhet i att erbjuda god, vällagad mat på svensk råvara till priser som gör att alla kan unna sig det. Det här är ett helt nytt grepp och ett spännande sätt att utöka LRF-koncernen. Genom By: gruppen AB ges en ny möjlighet att visa bredden inom svensk livsmedelsproduktion, säger Anders Källström, vd och koncernchef LRF i ett pressmeddelande.
Det första By: fiket placeras i Stadshagen i Stockholm och är det första i en planerad kedja. Kedjan ska först etableras i Stockholm, för att därefter rullas ut i landet. Bakom menyerna står den prisbelönta kockduon Ulrika Brydling och Carina Brydling.
– För LRF är det viktigt att gästerna känner sig trygga med att maten de äter är framtagen med stor hänsyn till djur och miljö och att det tydligt framgår var råvarorna kommer ifrån och att vi ärar den som äras bör, nämligen den svenska bonden. Detta är ett av de sätt som vi hoppas ska öka tillväxten och lönsamheten för svenska livsmedel, säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson i en kommentar.
Sofia Callius