23948sdkhjf

Coop minskar saltet

Coop kommer att minska saltinnehållet i omkring 200 produkter under de egna varumärkena. De första produkterna med mindre salt kommer ut på marknaden i vår.
Urvalet av varor har gjorts utifrån barnfamiljens perspektiv. Exempel på varor med sänkt salthalt är falukorv, corn flakes och klyftpotatis.
Under våren kommer 14 produkter med lägre salthalt att komma ut på marknaden.
–Endast genom dessa fjorton produkter har vi reducerat saltmängden, baserat på en årsförsäljning, med mer än sex ton salt, säger Anneli Bylund, hållbarhetsstrateg och legitimerad dietist på Coop.

Att dra ner på saltet är dock inte helt enkelt då kunderna har vant sig vid en viss smak. Minskningen kommer därför att ske successivt.
Ett högt intag av salt höjer blodtrycket och ökar därmed risken för hjärt- kärlsjukdomar. Livsmedelsverket anser att vi äter dubbelt så mycket salt rekommenderat, vilket är 6 gram per dag. 80 procent av saltet vi får i oss kommer från färdigrätter och mat från restauranger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063