23948sdkhjf

Hallå...Jim Celik, handlare i Kötthallen i Töcksfors

Du driver Kötthallen i Töcksfors, i Värmland, och nu öppnar ni i Sundbyberg, varför väljer ni det läget?

– Vi söker nya utmaningar och den största utmaningen vi kan få är Stockholm. Att det blir just i Sundbyberg hänger ihop med att vi samarbetar med Bergendahls. Där är det full fart och mycket liv och rörelse. Många kommunikationer passerar också där. Det är helt enkelt folktätt.Har ni fler öppningar på gång på nya orter?– Det kan jag inte uttala mig om just nu. Vi får helt enkelt se hur den här satsningen faller ut.Berätta om Kötthallen?– Det är en full livsmedelsbutik men vi har vårt fokus på kött. Vi har en 40 meter lång manuell köttdisk. Där säljer vi allt från fläskfärs till Anguskött. Vi har mycket hängmörat och vilt från de värmländska skogarna. Mycket är lokalproducerat.Ni ligger nära norska gränsen, vad köper norrmännen?– De köper kött i mängder och de vill ha allt. Men det blir mycket biff och fläsk. Till jul sålde vi mycket ribbe, som de kallar den hela fläsksidan. Totalt sålde vi 30 ton ribbe.Vad ska ni sälja till stockholmarna?– Vi ska bredda vårt sortiment ytterligare men vi behåller grunden vi har nu. Men det blir allt från fina biffen till köttfärssås. Mycket egna pålägg och korvar. Vi letar efter leverantörer i området som kan leverera lokala varor. Vi ska också satsa på älg, hjort och ren. Vi kommer röka själva i butiken.När öppnar ni i Sundbyberg?– Det hänger på hantverkarna och på när de blir klara men vi siktar på maj. Det gäller att få alla kylar levererade och installerade också.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064