Hallå...Margareta Thorgren, informationschef på Scan
– Vi har märkt det väldigt tydligt när det gäller vår restaurangdel. Det har vuxit upp ett flertal restauranger som är specialiserade på just kött och jag tycker att man kan säga att vi är mitt inne i en stor köttrend. Det har varit mycket tal om kött och miljö de senaste åren. Jag tror att köttrenden kommer som en reaktion på det.Det finns en organisation som har föreslagit en köttfri måndag, vad tycker du om det?– Bara för att vi är ett köttproducerande företag så innebär det inte att vi bara vill öka konsumtionen. Men vi ser kött som ett naturligt inslag i våra måltider. Visst är det bra om man äter mycket grönt eller vegetariskt men vi tycker att det är konsumenterna själva som ska bestämma när de ska äta kött. Vi vet att organisationen egentligen vill att man ska sluta äta kött helt och hållet och det tror vi inte på.Vad ökar mest – Vi ser att kvalitetstänkandet ökar hos våra konsumenter och vi ser att de är intresserade av att köpa svenst kött. Det är roligt att se att de inser att vi inte kommer ha några kor kvar på våra svenska ängar om de köper importerat kött.Vilket köttslag ökar mest?– Det är grisen och vi lanserar vår rapsgris nu och det finns ett stort intresse för den. Gris ökar även som helgmat och som kött på grillen.Camilla Myrsten