Nyligen hamnade Axfood och Dagab i strandade prisförhandlingar med Zoegas och Nestlé samt Kellogg's och Pringles. Även Coop har en priskonflikt med Cloetta. Till Fri Köpenskap uppger branschorganisationen Livsmedelsföretagen att man befarar att liknande konflikter kan komma att öka i det tuffa förhandlingsläge som råder just nu.
Men forsknin...
Experten om priskampen: ”Båda parter förlorar”
Trots det hårda förhandlingsläget tjänar både dagligvarukedjorna och livsmedelsproducenterna på att kompromissa. Det säger Sara Rosengren, professor på Handelshögskolan i Stockholm.
Sara Rosengren, professor på Handelshögskolan i Stockholm och föreståndare för dess Center for Retailing. Foto: Juliana Wiklund/Handelshögskolan i Stockholm
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration