Dagligvarugalan förnyar: ”Årets butiksrestaurang har saknats på galan”
Andreas Nyström, projektsäljare, Perfecta Storkök
Vad hoppas Perfecta storkök få ut av er medverkan som partner?
– Dels vill vi bli starkare på dagligvaruhandeln, dels få ut intresset för restaurang och fastfood till butikerna.
Varför behövs kategorin?
– Restaurang i butik har varit i ropet några år och kategorin har saknats på galan, tycker jag. För mig personligen är det något av en nostalgitripp. När jag var liten på 1990-talet åkte jag med föräldrarna till stormarknaden där vi fick äta. Men i dag görs konceptet i ny tappning, så klart.
Vem kan komma i fråga för utmärkelsen?
– Både små och stora butiker kan komma i fråga för utmärkelsen. Det vill jag poängtera. Goda exempel, bra miljö för kunderna och det oväntade är delar som juryn bedömer. Allt från kaféer med pajer till stormarknader kan nomineras. Det gäller att ha ambition och mod.
Vad kommer att vara den största utmaningen för juryn med att enas kring tre finalister, tror du?
– Många har en samsyn i gruppen, tror jag. Men en person som kan sätta saken i annat ljus är krögaren Stefan Ekengren. Jag tror vi har en bra dynamik i gruppen med ögon på miljö, kök inredning, med mera. Det går på mycket känsla. Det är det restaurang handlar om.
Jury 2023
Andreas Nyström, projektsäljare, Perfecta Storkök
Stefan Ekengren, krögare, Restaurang Hantverket
Fredric Jansson, vd, Intrx.se
Johan Haglund, vd, Haglund Industri
Henrik Liljenberg, butikscoach matglädje, Coop Butiker och Stormarknader AB
Tina Scherman, mat-, koncept- och restaurangkonsult, Culinarica / Ica
Claes Holmström, ordförande, mediechef, Fri Köpenskap
Dagligvarugalan
Dagligvarugalan Götaland: Den 26 september i Malmö.
Dagligvarugalan Norrland: Den 10 oktober i Umeå.
Dagligvarugalan: Den 16 november i Stadshuset i Stockholm.
Nomineringen: Öppnar 23 februari.