23948sdkhjf

Laktos- och glutenfritt ökar – egen hylla eller separat?

Fritt från-trenden fortsätter starkt framåt. En ökad medvetenhet om gluten- och laktosintolerans gör att allt fler väljer produkter där dessa ämnen utgår.
I Sverige har mellan 4 och 10 procent laktosintolerans och 1 till 2 procent har diagnosen celiaki, så kallad glutenintolerans. Det mest tyder på att antalet av de som lider av de båda sorternas livsmedelsintolerans inte har ökat så mycket som att medvetenheten har blivit större. Vilket lett till en ökad försäljning i handeln.

– Glutenfritt som omr...
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078