23948sdkhjf

Coops köttleverantör i norr expanderar

Nyhléns Hugosons köper charkföretag.

Sedan januari i år är det Nyhléns Hugosons som ansvarar för basutbudet av fläsk- och nötkött i Coop Nords och Coop Norrbottens 113 butiker och nu blir de ännu större genom förvärvet av Änge Chark.

Änge Chark är en lokal producent av charkprodukter i Jämtland och genom förvärvet säger sig Nyhléns Hugosons nu kunna ”skapa långsiktiga förutsättningar för en ökad produktion av chark- & köttprodukter i Änge och Jämtland”.

– Änge Chark är ett starkt varumärke och ett välskött jämtländskt företag med anor som
är uppskattat av både kunder och konsumenter. Vi ser en fortsatt potential att utveckla
kunderbjudandet och därmed öka produktionen av lokalproducerade kött- &
charkprodukter i Jämtland. Vi ser även nya möjligheter att stärka samarbetet med de
jämtländska bönderna och den lokala råvaran, säger Magnus Nilsson, vd på Nyhléns Hugosons.

Änge Chark grundades 1934 och fabriken ligger i Änge, Offerdal som ligger 5 mil
nordväst om Östersund och man är idag cirka 8 anställda.

Köpet går igenom den 1 januari 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079