Nu blir den gröna ekomjölken brun
Som en del i sitt miljöarbete ändrar Arla nu förpackningen på sina ekologiska mejeriprodukter. Flera ändringar sker i processen men mest utmärkande är att materialskiktet på kartongen minskar vilket leder till att den klassiskt vita ytan nu blir brun.
Förändringen är en del i Arlas mål om minskad klimatpåverkan från förpackningar med 25 procent mellan åren 2005-2020.
– Varje år förpackar vi nästan en miljard produkter i Sverige och vi vill förstås att de ska vara så bra som möjligt för klimatet och miljön, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla i en kommentar.
Varför ändrar ni bara eko-sortimentet?
– Eko ska vara en frontrunner för att testa nya metoder, vi gjorde likadant med vår nya miljövänliga kork, efter att ha testat på ekomjölken till en början gick vi över till att alla förpackningar fick samma kork. Vi vill se hur det här tas emot av marknaden först och sen får vi se hur vi går vidare, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla till Fri Köpenskap.
De första produkterna som kommer få de nya kartongerna är ekologisk mjölk, fil och grädde, som finns i butik vecka 38.