23948sdkhjf

Vegansk snabbmatskedja öppnar

Sveriges första? Ja det anser man på Paradiset Matmarknad som upplåter plats åt nya restaurangen Taku-Taku.

Taku-Taku serverar slow cooked fast food med enbart veganska råvaror. Bakom koncept, recept och upplägg står kocken Sebastian Schauermann som i somras lanserade Taku-Taku på festivaler runt om i Sverige.

.Taku-Taku öppnar först i Sickla och senare i år på Södermalm i Stockholm. Paradiset ställer i utsikt att det kommer ytterligare i framtiden, samtidigt som Paradiset expanderar med nya butiker över hela landet.

- Sebastian Schauermann har alltid haft en fantastisk känsla för råvaror, vilket han nu tagit med sig in i sitt veganska kök. Taku-Taku har bjudit på en av mina hittills bästa veganska matupplevelser och restaurangen har redan en självklar plats i Paradisets matmarknad”, säger Johannes Cullberg, vd Paradiset.

"Taku-Taku är slow cooked vegan street food. Här bjuds spännande och innovativa veganska rätter med inspiration av smaker, nationalrätter och kryddor från hela världen. Allt tillagas från grunden på 100% naturliga råvaror. Färska tortillas bakas dagligen av en bagare och alla grönsaker hanteras på plats i varje butik/restaurang. Menyn anpassas efter säsong men fasta rätter inkluderar Bhangra Tacos, Ssäm, Tempel Bowls samt tillbehör som såser, pickles och salsa", skriver Paradiset i entt pressmeddelande.

Taku-Taku såg dagens ljus första gången i somras på festivalerna Popaganda, WoW och Music & Arts.

- Då fokuserade vi framför allt på vällagade indiska curry-tacos som också gav konceptet sitt namn, Taku-Taku. Namnet kommer från indiska staden Taku, vilket låter som taco, berättar Sebastian Schauermann, välrenommerad kock och grundare av Taku-Taku.

Taku-Taku kommer även att sälja egentillverkade veganska såser, inläggningar och kryddblandningar för den som vill skapa sitt eget Taku-Taku hemma.


Lanseringen av Taku-Taku möjliggörs i nära samarbete med Risenta och Electrolux.

Fakta:

Paradiset grundades år 2015 och i januari 2017 öppnar kedjan sin tredje butik i Stockholm. Samtliga matbutiker erbjuder en delikatessdisk med hemlagad mat, där stor del av maten lagas med råvaror som är skadade eller vars utgångsdatum är nära, allt för att minska matsvinnet. För att sprida kunskap om mat, hälsa och hållbarhet arrangerar Paradiset kontinuerligt utbildningar och föreläsningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062