Pris för kvalitativ matbox
Innovation Day och Entrepreneurship Society står tillsammans bakom Guldräven. Det är en tävling där studenter vid Handelshögskolan i Stockholm får chansen att presentera sina affärsidéer för en jury med några av Sveriges viktiga företagsledare och investerare. Den 5 april hölls hölls Innovation Day där priset Guldräven i år delades ut till Foodiebag med Max Ladow och Johan Lagerholm.
Foodiebag vill inspirera och underlätta för människor att laga och äta mer kvalitativ mat. Tillsammans med bland annat restaurang Grodan och Trattoria Montanari i Stockholm är det nu möjligt att få råvaror till ett antal favoriträtter förberedda av restaurangens kockar och hemskickade i en middagsbox som enkelt tillagas i hemmet på bara 15 minuter. Beställningen görs på Foodiebag.se och levereras direkt till dörren.
Juryn har bedömt dessa bolag efter entreprenörerna, genomförandeförmåga, tjänsten/produktens kommersiella bärkraft samt hur marknaden ser ut. Valet föll på Foodiebag tack vare deras spännande tjänst och nisch.
I juryn hittar vi Lars Wingefors (THQ Nordic), Douglas Roos (Nyheter24), Johan Stael von Holstein (IT Entreprenör), Lars Lindgren (DHS Venturepartners), Aurore Belfrage (EQT Ventures) och Annica Thorberg (Marketing House).