23948sdkhjf

Proteinpudding — hetare än kvarg

Är kvarg på väg att bli lika träningsmässigt daterat som neonfärgade tajts och pannband?

Kanske. I alla fall om man får tro den senaste försäljningstrenden vad gäller mejerihyllans träningstillskott.

– Det vi har sett är en förflyttning från matlagningskvarg och vanlig träningskvarg till proteinpudding och yoghurtkvarg, säger Coops Jonatan Tullberg till tidningen ATL.
De senaste åren har kvargförsäljningen skjutit i höjden, flera mejerier har startat egen produktion av färskosten. En satsning som nu kan visa sig ha varit förhastad. Hos Axfood har kvargförsäljningen backat med 40 procent det senaste året, enligt uppgifter till ATL.

Vad ska den näringsmedvetne då trycka i sig för att vara träningstrendig till sommaren? Pudding, enligt försäljningssiffrorna. Men inte vilken chokladpudding som helst, den mjölkbaserade proteinpuddingen tar allt större plats.
- Vi ser en fortsatt tillväxt i proteinsegmentet med fokus på träning och hälsa, säger Fredrik Heribertson på Axfood till ATL.

Källa: TT

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065