23948sdkhjf

År 2030 äter vi mer hållbart

Vegetarisk färs och bönpasta, svensk vildsvinsskinka och äpplen är framtidens livsstilsval för maten när hållbart har slagit igenom i de svenska hushållen.

God mat och ett gott samvete, är Axfoods budskap när de skapar sitt inlägg kring den svenska livsmedelsstrategin. Företaget tror på mer svensk förädlad mat och svenska delikatesser. Det mesta i matkassen är närodlat, ekologiskt och mycket vegetariskt.


– Till vår glädje kommer vi också att hitta färdigmat som är god, nyttig och gjord på schyssta råvaror med tydligt ursprung. Fryst mat och fått högre status och blir mer populär. Vi också lärt oss ta tillvara på maten klokare och vågar äta den även efter bäst före-datum om maten fortfarande luktar och smakar gottsäger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.


Matkassen 2030 innehåller:

Ekologisk pasta, bönpasta, vegetarisk färs, färs på svenskt viltkött, mer potatis och mindre ris, odlad svensk ASC-märkt fisk som ätit vegetabilier istället för fiskmjöl, närodlad grönkål, fryst broccoli, fryst bröd som kunden tinar hemma, gårdagens bröd till extrapris, 1 liter ekologisk mjölk, 1 liter ekologisk havredryck, 1 liter osötad yoghurt, lufttorkad delikatesskinka på svenskt vildsvin, ekologiska och Fairtrade-märkta bananer, svenska äpplen som lagrats för lång hållbarhet, annan frukt efter säsong, frysta ekologiska bär, ekologiska ägg från frigående höns utomhus, färdigrätt på grönsaker som annars skulle ha slängts i butik samt färdig pyttipanna på svenska råvaror.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064