23948sdkhjf

Thailändsk kycklingproducent ifrågasätter Köttguiden

Världsnaturfonden, WWF, vilseleder konsumenterna om thailändsk kyckling. Det menar Thailands största producent av kycklingprodukter, CPF.
När WWF före sommaren publicerade Köttguide 2016 gav organisationen rött ljus för kycklingkött från Thailand. Anledningen till klassificeringen var att thailändska kycklingproducenter, enligt WWF, använder mycket antibiotika.

Kritiken är missvisande, menar nu företaget CPF, som är Thailands största producent av kycklingprodukter med en årlig omsättning på mer än 30 miljarder USD och vars produktion till största delen går på export.

CPF hävdar att företagets kycklingproduktion tvärtom uppfyller WWF:s krav vad gäller antibiotika. De uppger också att de har försökt få en förklaring från WWF men utan resultat.

- Vi har infört en rad åtgärder för att förebygga så att kycklingarna blir sjuka och använder uteslutande antibiotika när vi upptäcker en sjukdom i en besättning, vilket sker sällan. Det är enbart veterinärer som kan ordinera behandlingen och vi har sträng kontroll på användningen av antibiotika för att kunna säkerställa att samtliga djur som skickas till slakt är helt fria från antibiotika, säger Jan Wolgast, vd på CPF Denmark A/S.

WWF:s Anna Richert svarar på kritiken senare i dag här på Fri Köpenskap.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066