23948sdkhjf

Matmärkning synas

Livsmedelsmärkning står i fokus för ett seminarium som arrangeras av KSLA, Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien den 17 november.
Seminariet presenterar fakta om livsmedelsmärkning och ger olika intressegrupper som primärproducenter, handel, restaurangbranschen, konsumentvägledare, myndighetsföreträdare, media och politiker möjlighet att föra fram sina argument.

Ambitionen är att belysa dagens märkning av livsmedel, såväl obligatorisk som frivillig och både i butik och på restaurang från konsumentperspektiv, enligt ett pressmeddelande från KSLA. Man vill också besvara frågor om aktuella lagregler kring livsmedelsmärkning, om vad olika tilläggsmärken står för, om konsumenternas efterfrågan på märkning och producenternas förmåga att tillgodose den, om myndigheternas kontroll och om försäljarnas vilja eller ovilja att lyfta fram märkningen.

Moderator är vetenskapsjournalisten Jan-Olov Johansson. Bland talarna återfinns Ulrika Ehrhardt, Livsmedelsföretagen, Sören Persson, LRF, Hans Lindahl, Kiwa, Louise Ungerth, KF Stockholm och Maria Florin, Livsmedelsverket.

Seminariet hålls i KSLA:s lokaler i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125