23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lansering av nya pantmaskinen TOMRA R2

Efter marknadstester i butiker i Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Danmark och Nederländerna lanseras nu den nya pantmaskinen TOMRA R2. Den bygger på framgångarna med TOMRA R1. Medan TOMRA R1 är designad för återförsäljare med stora pantvolymer, passar TOMRA R2 ett bredare utbud av butiker tack vare att den tar upp mindre utrymme.

TOMRA R2 strävar efter att "Rethink Recycling" och tänka utanför boxen när det gäller traditionella pantmaskiner. Den mest synliga skillnaden är den minimalistiska designen, med en väggmonterad och kompakt enhet som vänder sig mot konsumenten - gjord för att vara mer stilren, diskret och tillgänglig i butiksmiljön. Den utnyttjar även skärmen för att ge en mer visuell vägledning och bättre användarflöde för att göra processen mer intuitiv för konsumenterna och erbjuda fler funktioner för bättre användartillgänglighet.

TOMRA R2 är kompatibel med TOMRAs bakrumslösningar (som TOMRA MultiPac 2 och EasyPac), vilket gör det möjligt för butikerna att uppgradera sin nuvarande pantmaskin utan att investera i ny bakrumsutrustning. Service och rengöring sker från bakrummet, snarare än på den konsumentvända sidan - vilket sparar personalens tid och ansträngning och minskar störningar på butiksgolvet. 

Resultat från marknadstesterna

Marknadstesterna av TOMRA R2 i sex olika länder syftade till ett nära samarbete med både butiker och återvinnare i utvecklingen av den nya pantmaskinen. Både butikspersonal och konsumenter upplevde bekvämligheten och effektiviteten i att returnera all pant på en gång. En testbutik upplevde en ökning med så mycket som 52% i antalet konsumentsessioner och en annan upplevde 85% ökning i antalet returnerade PET-flaskor och burkar. 

Konsumenter och testbutiker för TOMRA R2 i Sverige uttrycker sig bland annat så här: 

Kund, ICA Maxi Häggvik:
“Helt fantastisk och tidsbesparande - en innovation verkligen! Nu är det inga köer längre. Jag ger den 5 poäng av 5 möjliga!”​

 Butiksanställd, ICA Maxi Häggvik:
”TOMRA R2 är enkel att rengöra och det är lätt att komma åt alla delar. Att byta kvittorulle går snabbt. Det är bra med behållarna som samlar skräp.”

"Vi har fokuserat på ett genuint användarcentrerat tillvägagångssätt vad gäller design och utveckling av TOMRA R2 och vi uppskattar verkligen både konsumenternas och butikernas insikter så att vi har kunnat förfina produkten ytterligare."  förklarar Jonas Døvik som är produktchef för multi-feed lösningar på TOMRA Collection. "Vi tackar alla deltagare för att de samarbetat med oss för att skapa den bästa möjliga pantupplevelsen." 

”Hälla-i-funktionen” lockar kunder

TOMRAs ”hälla-i-pantmaskiner” har visat sig locka kunder och öka både antalet pantsessioner och pantvolym i butikerna. En nyligen genomförd kundundersökning fann också att 87% av de som pantar spenderar sin pantpeng i butiken – vilket visar att en högkvalitativ pantupplevelse kan locka kunder, som i sin tur bidrar till butikens intäkter. Att hälla hela påsar med pant i stället för att hantera flaskorna och burkarna en och en, gör det snabbt och effektivt att panta. Samtidigt som man undviker att bli kladdig om händerna. 

​Butiker är välkommen att kontakta TOMRA för att boka en demonstration av den nya TOMRA R2 med ”hälla-i-funktion”.

Läs mer om TOMRA R2 här.

Följ oss på Instagram och Facebook.

Kontaktpersoner TOMRA Systems AB:
Johan Vanerell
Managing Director
johan.vanerell@tomra.com
073-077 50 42

Andreas Fröberg
Sales Manager
andreas.froberg@tomra.com 
076-045 41 92

För högupplösta bilder och film kontakta:
Helena Söderberg
Marketing coordinator
helena.soderberg@tomra.com
072-2079714

TOMRA Systems AB
Allmänningsvägen 75
176 76 Järfälla
Sollentuna kommun
Sverige

Kontaktperson

HS
Helena Söderberg
Marknadskoordinator
+46 0722079714 helena.soderberg@tomra.com

Sänd till en kollega

0.032