23948sdkhjf

Köttfusion: Ugglarps köper in sig i Dalsjöfors

KLS Ugglarps AB och Dalsjöfors Kött AB har tecknat en avsiktsförklaring med innebörden att Ugglarps går in som majoritetsägare i Dalsjöfors Kött, enligt ett pressmeddelande i dag.
Båda företagen bedriver i dag slakt och styckning av gris och boskap samt förädling av köttprodukter. Ugglarps verksamhet omfattar även slakt och styckning av lamm.

"För att vi även fortsättningsvis ska kunna vara konkurrenskraftiga företag i livsmedelsbranschen är det viktigt att vi skapar tillväxt och lönsamhet i hela värdekedjan. Det förutsätter en utökad samverkan mellan såväl landets djuruppfödare som köttindustrin och dagligvaruhandeln. Ett samarbete med Dalsjöfors Kött, vars verksamhet vi har stor respekt för, ger oss utökade möjligheter till det", säger KLS Ugglarps vd Jonas Tunestål i en kommentar.

Den aktuella transaktionen kommer att genomföras efter avslutad due diligence och för avtalet övriga nödvändiga godkännanden, skriver bolagen.

KLS Ugglarps AB omsätter drygt 3 miljarder kronor och har cirka 750 anställda fördelade på tre anläggningar: i Ugglarp utanför Trelleborg, i Kalmar och i Hörby. Dalsjöfors Kött AB har anläggningar i Dalsjöfors och Göteborg. Företaget har en omsättning på 1,3 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078