Många myter om mat
Det finns många myter om mat. Konsumentföreningen Stockholm har testat detta genom att ställa frågor till 1 017 personer. Enkäten visade på en hel del missförstånd rörande våra livsmedel.
.Drygt hälften av svenskarna tror att äpplen behandlas med vax för att hålla längre. Det är dock ovanligt och görs aldrig med svenska äpplen. Däremot skapar äpplen ett eget vaxliknande ämne för att skydda sig. Hälften av de tillfrågade tror att frysta grönsaker innehåller mindre vitaminer än färska. Det gäller om de äts färska direkt efter skörd. Men när de lagras förlorar de vitaminer. Och då kan frysta grönsaker, som djupfryses direkt efter skörd, vara mer vitaminrika.Endast en tredjedel av svenskarna vet om att barn och ungdomar inte bör äta strömming mer än några gånger om året. Anledningen är de höga dioxinhalterna i fisken.Däremot vet 95 procent att vi äter för mycket salt.