Hallå... Ann-Margreth Svensson, köttansvarig på Ica Supermarket i Laholm
– Här inleds den till påsk.Vad vill folk lägga på grillen i år?– Jag tror starkt på grillspjuten med fläskkött och så tror jag på fläskytterfilet som är färdigkryddad.Producenterna talar om att de vill satsa mer på kvalitet, ökar grillintresset för kvalitetskött?– Många konsumenter handlar med plånboken. De säger att de vill ha kvalitet men sedan är det ändå plånboken som styr. Det finns ett visst antal människor som köper kvalitet. De är femtioplus och köper vad de vill ha de bryr sig helt enkelt inte om vad det kostar.Vad köper de?– De köper oxfilet och så köper de vårt Limosinkött som kommer från en speciell koras som föds upp här i trakterna runt Laholm. De största gårdarna ligger i Skogaby och Älvsberga och det är därifrån vårt kött kommer. Från början kommer rasen från Frankrike och kalvarna får gå länge med sina mammor och därför bildas en väldigt fin muskel. Det är mycket mörare än annat kött.Hur går det för hamburgare och korv?– Det går alltid väldigt bra, så är det bara.Camilla Myrsten