Ägg viktigast på påskbordet
åsken är en av våra allra största mathelger. Men påsken är grön i år - köp ekoägg till påskbordet eftersom det både är godare och schysstare mot hönan. Och så lätt! Du behöver bara kunna två märkningar för att veta att du köper ekologiskt mat: Krav och EU-lövet.För att vara ekologisk behöver du inte ha stenkoll på en massa märkningar. Det räcker med att matvaran är märkt med ordet ”ekologisk” för att du ska vara säker på att innehållet är producerat utan kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel och med större respekt för djuren. Det strider mot lagen att märka som varor som ekologiska om de inte är det.- Miljömärkningen beskrivs ofta som en djungel i medierna. Men det är fel, det är inte krångligt att handla ekologiskt. Det är godare, säger Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen.Den som vill göra miljösmarta val till påskbordet ska tänka på två saker: köp ekologiskt och ät mer grönt! Svenskarna har ökat sin köttkonsumtion med 41 procent sedan 1990. Att både klimat och människor skulle må bättre om vi åt mer grönt är inte så mycket att orda om. Köttet är jordbrukets största miljöbov.