Hallå...Per-Aste Persson, vd på Klädesholmen Seafood
– Ja, den utsågs igår och vi samarbetade med en restaurang som heter Salt och Sill. Annars var det fyra andra smaker som deltog, två klara och två krämiga. Juryn fick välja utan att veta om vilka ingredienserna var. Inspireras ni av resultatet när ni ska tillverka sill industriellt?– Ja, det är roligt att arbeta med en riktigt påkostad premiumprodukt. Förra årets sill innehöll purjolök och vi försökte med flera olika varianter tills vi kom fram till att det bara var den färska som dög. I år ska vi lägga i riktiga tranbär för att få fram den rätta smaken. Det är lite bråttom för den ska vara tillverkad till den 6 juni då vi ska börja leverera ut den till handlarna.Vad blir storsäljare i påsk?– Det blir nog de traditionella sorterna för vi är ganska traditionella i Sverige. Det som kan sticka ut till påsk är ansjoviskryddningen. Annars är de stora sorterna löksill, senapsill och inlagd sill. Till midsommar blir det matjessill. Men det är roligt med de nya smakerna för de retar gomen lite extra.Har du någon personlig favoritsill?– Jag tycker mycket om matjes men en annan favorit är svart vinbärssill.Camilla Myrsten