Hallå...Håkan Burlin, vd på Stjärnägg
– Ja, det stämmer men det är inte bara en nyhet utan flera nyheter inom segmentet färdigkokta ägg. Olika varianter har funnits mot storhushåll men nu har vi anpassat det till konsument. Sedan i höstas har vi sålt tvåpack med färdigkokta och skalade ägg i dagligvaruhandeln, under Icas eget varumärke och enpack i servicehandeln. Nu lanserar vi dessutom en hink med åtta färdigkokta och skalade ägg som ligger i en noga anpassad lag. Det blir för övrig handel och under Stjärnäggs märke. Varför lanserar ni nyheten, är det inte lätt att koka egna ägg?– Jo, men under påsken är äggen i butikerna svåra att skala för de är så extremt färska och de kan dessutom vara slut på hyllan. Vi gör detta för att vi vill förenkla för konsumenterna på påskbuffeten.Blir de färdigskalade äggen dyrare?– Ja, det är en förädlad produkt och då kostar det alltid lite mer än annars. En förpackning på 8 ägg kostar mellan 23 och 24 kronor så det innebär att det blir knappt dubbelt så dyrt som färska ägg.Hur lång är hållbarheten?– Den ligger på 25 dagar.Lanserar ni äggen bara till påsk?– Nej, vi ska lansera dem till midsommar också. Vi ser det som en säsongsprodukt som vi lanserar till påsk, midsommar och jul.Påverkas smaken av att äggen legat i lagen?– Nej det är vanliga ägg från frigående höns och det ska inte vara någon skillnad på smaken.Camilla Myrsten