23948sdkhjf

Vi äter mer utländskt kött

Enligt färska siffror från SCB och Jordbruksverket äter vi alltmer utländskt kött. När det gäller nöt är över 50 procent importerat.

Trenden har pågått ända sedan vi gick med i EU 1995. Jordbruksverket har med

hjälp av SCB nu tagit fram preliminära siffror som gäller 2011.

Resultatet visar att av allt nötkött vi åt var över hälften utländskt.

När det gäller gris och fågel står importen för drygt en tredjedel.

– I grund och botten är det så att vi lägger en allt mindre andel av

vår disponibla inkomst på livsmedel. Om jag minns rätt är Sverige ett

av de länder i EU som lägger minst del av sin disponibla inkomst på

mat, säger Åsa Lannhard Öberg på Jordbruksverket, till Ekot.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078