23948sdkhjf

Tredje generationens Icahandlare

Efter att ha arbetat som anställd i en lång rad Icabutiker kan Johan Bohlin sedan en månad titulera sig köpman.

Han tog över Ica Supermarket Åsen i Ljusdal den 1 februari, där han tänker lyfta färskvarusortimentet till nya höjder. Han har velat bli egen Icahandlare ända sedan han började arbeta i butik.–  Det känns som jag har nått en milstolpe i livet, oerhört roligt, säger Johan Bohlin om sin nya roll som köpman.Han är Icahandlare i tredje generationen, både far och farfar hade Icabutiker före honom. För egen del har Johan Bohlin också varit Ica trogen under nästan hela sitt yrkesliv. Det enda undantaget är att han ansvarade för en nyetablerad butik inom Överskottsbolaget i Vetlanda under något år.–  Det fick räcka, jag kände att det är inom Ica jag hör hemma.Karriären i dagligvaruhandeln inleddes med extraarbete i en Rimibutik i Hudiksvall under skoltiden. Därefter blev det jobb i Icabutiker i både Sundsvall, Hudiksvall och Gävle.Under två år arbetade han i sin fars butik, Ica Träffpunkten i Hudiksvall. Meritlistan innehåller erfarenheter från många olika avdelningar i butikerna och från både Maxi, Kvantum och Supermarket. Ica Nära är den enda profil i Icafamiljen som Johan Bohlin inte har provat på.–  Färskvaror är det som ligger mig närmast om hjärtat och det är också på det området som jag vill vidareutveckla min butik här i Ljusdal. Vi har manuell delikatess och egen styckning. Framöver siktar jag på egen tillverkning av bland annat smörgåstårtor, såser och olika röror.Ica Åsen i Ljusdal har 25 anställda och omsätter cirka 60 miljoner kronor på 800 kvadratmeter säljyta. Butiksläget är utmärkt, anser Johan Bohlin.–  Vi har sjukhuset, flera skolor och stora bostadsområden i närheten. Det är mycket bra.Närmsta dagligvarukonkurrenter är ytterligare en Ica Supermarket samt en Coop Extrabutik.Du har erfarenhet som färskvaruansvarig och tänker profilera färskvarorna ännu tydligare i din nya butik. Gillar du att laga mat för egen del?–  Absolut. Att steka köttbullar på vardagarna är väl inte alltid så roligt, men jag tycker mycket om att försöka laga extra gott på fredag–lördag. Då har man tid och inspiration.Någon favoriträtt?– Entrecote är något av det bästa tycker jag, gärna med lite sockerärtor eller sparris.Nu har du hunnit bo med familjen i Ljusdal i en månad ungefär. Vad tycker du så här långt?–  Jag har bara gott att säga. Ljusdal är en köping, den är större än en by och mindre än en stad. Och så är det väldigt trevliga människor som bor här.Johan SedeniusMÖTETJohan BohlinAktuell: Tog över Ica Supermarket Åsen i Ljusdal den 1 februari.Född:I Älvsbyn 1977.Bakgrund: Började jobba extra i Icabutik under skoltiden, har arbetat i ett flertal stora Icabutiker runt om i landet.Bor: Lägenhet i Ljusdal, siktar på att köpa hus.Familj: Fru och två söner.Fritid: Finner avkoppling i att snickra och att vara ute i skog och mark.Vill äta middag med: Sprintern Usain Bolt, tycker att det vore intressant att få veta hur han lägger upp träning och förberedelser inför sina lopp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094