Hallå...Jennie Johansson, dietist på Axa
– Jag tror att folk vill till det som man upplever som vanligt och naturligt. Gröt är så och jag tror att det innebär att folk känner en trygghet. Därför vill de äta mer gröt.Hur äter vi gröten i dag?– Vi vill äta den på ett lite nyare sätt. Exempelvis så vill många piffa upp sin gröt genom att tillsätta lite nötter eller bär. Vi har gjort undersökningar som visar att många tycker att de håller sig mätta länge efter ett grötmål. Men det finns också de som blir hungriga snart efter och då tipsar vi om att de kan piffa upp sin gröt med lite mer energi.Vilken variant säljer ni mest av?– Det är väldigt årstidsberoende men på vintern säljer vi mycket av vår gröt som smakar äpple och kanel den innehåller också linfrön och solrosfrön.Har ni några nyheter på gång?– Vi har inte någon grötnyhet men vi har precis kommit med en havreflinga som har blivit mycket populär. Camilla Myrsten