Habib Yazdanian har arbetat i servicehandeln i 28 år och provat på åtskilliga koncept och idéer. Senast drev han en Nära dej, systerkedja till Time, vid Hornstull i Stockholm.– Jag har följt den här branschen i många år och var bland annat med om Jourlivs nästan från starten. Mer och mer inser jag hur viktigt det är att höra till en kedja och kunna ansluta sig till centrala avtal. Det har blivit svårare att klara sig som fristående handlare.I sju år drev Habib Yazdanian sin fullsortimentsbutik vid Hornstull, men han ville utmana sig själv med ett nytt koncept.– Det är lite enklare som handlare att jobba med Time än med Nära Dej, som har ett så brett sortiment. Arbetsrutinerna är enklare och konceptet mer lättjobbat. Det här med snabbmat passar mig och läget som Menigo hittade hoppas jag ska bli bra.Butiken ligger mitt emot Willys och nära den knutpunkt för bussarna som går mot Nacka och Värmdö. Habib Yazdanian hoppas att många kommer att passera butiken för att ta en kopp kaffe och äta lite snabbmat.– Alla är jäktade nu för tiden och jag tror att snabbmaten är helt rätt för det här läget. Jag hoppas verkligen det för jag har investerat stora pengar i lokalen som var helt tom när jag kom hit. Årsbudgeten ligger på fyra miljoner kronor. Starten har än så länge varit lite trög, men premiären nära Valborg och första maj är troligen inte rättvisande för hur framtiden kommer att bli.Berätta om någon av dina innovationer på svenska servicehandelsmarknaden.– Jag var först ut med hemleveranser av pizzor 1992 i Örebro när jag startade Pizzabudet med uniformer, bilar och allt det andra som hör till. Det var väldigt roligt. I Örebro hade jag en stor lokal med pizzeria, snabbmat och livsmedel.Hur ser ditt Timeavtal med Menigo ut, är det hårda villkor?– För att vara ett franchiseavtal är det helt okej, jag är inte lika styrd som man är enligt många andra avtal. Menigo ska förstås vara min huvudleverantör, men jag har möjlighet att ta in mina egna leverantörer också. Det känns ganska fritt. Nämn en av din butiks styrkor!– Jag hoppas mycket på att bakeoffen ska slå väl ut. Jag har gått en kurs hos Nordic Bakeoff och jag är väldigt nöjd med deras sortiment. Att ha nygräddat bröd i butiken känns rätt.Kajsa SöderbergMÖTETHabib YazdanianAktuell: har just öppnat Timebutik nummer 74Född: 1959Bakgrund: kom som gäststudent från Iran 1978 , arbetat med servicehandel i 28 år, i Örebro, Linköping och StockholmBor: i SolnaFamilj: fru och två vuxna barnFavoritmat: persiskFritid: flygning, båtlivVill äta middag med: Christer Fuglesang