23948sdkhjf

Hallå...Kristina Merstrand på Gäsene Mejeri

Ni bygger ut ert lager, varför gör ni det?

– Det är för att efterfrågan på våra lagrade ostar har ökat rejält och då behöver de ligga länge i lagret vilket innebär att vi behöver mer utrymme. Det är därför vi måste bygga ut vårt lager. Det tar alltså längre tid innan våra ostar når konsumenterna.Vilken sorts ost är det som ökar?– Det är Änglagårdsost och Elfsborgsost som går bäst.Varför tror du att lagrad ost ökar?– Jag kan bara se på mig själv och känner att en ost som lagrats längre smakar mycket mer. Det blir en större upplevelse när man äter den och det är väl det som våra konsumenter har upptäckt.Hur ser ni på framtiden för lagrad ost?– Vi ser förstås väldigt positivt på den och i år har vår mjölkinvägning ökat med 10 procent, jämfört med samma period förra året. Det är bönder som äger mejeriet och det är också de som levererar mjölkenHur mycket ost säljer ni på ett år?– Vår ostförsäljning omsätter totalt 100 miljoner kronor och den är fördelad på cirka 10 olika ostar.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094