23948sdkhjf

– Spännande med så nischad butik

Mitt i det ekologiskt medvetna och trendiga Sofo på Södermalm i Stockholm har Saltå kvarn haft sin första butik öppen i drygt en månad.
– Första helgen vi hade öppet kom jättemånga kunder, nu har det lagt sig på en mer normal nivå och det går fortfarande mycket bra, säger Lise-Lotte Andersson, butikschef med sex medarbetare till sin hjälp.Lise-Lotte Andersson har arbetat i livsmedelsbutiker ända sedan hon gick ut gymnasiet. Hon har jobbat inom de flesta kedjorna: bland annat Coop, Ica och Prisextra. Innan hon blev chef för Saltå kvarns butik var hon på Ica Kvantum vid Liljeholmstorget i södra Stockholm.– Men det är första gången jag är butikschef, tidigare har jag varit avdelningsansvarig och har alltid helst jobbat med färskvaror.På frågan om vem hon skulle vilja äta middag med svarar hon David Gilmour från rockbandet Pink Floyd.– Det var väl otippat, skrattar hon efter att ha fått veta att Ikea­grundaren Ingvar Kamprad är det vanligaste svaret. Affären i hörnet Renstiernasgatan och Bondegatan är en konceptbutik med enbart ekologiska och biodynamiska varor från Saltå kvarn. Butiken är designad för att kunderna direkt ska få en koppling till den framgångsrika leverantören från Järna.På andra sidan gatan har en brödbutik och direkt konkurrent öppnat ungefär samtidigt.– Men han visste inte när han skulle öppna att vi också skulle göra det, säger Lise-Lotte Andersson med ett skratt.Målet för hur mycket butiken ska omsätta är inte lagt ännu, men den ska vara lönsam och ingen paradbutik för att visa upp företagets varor.Vad var det som lockade med Saltå kvarn?– Det är spännande med en butik som är så nischad, och jag gillar invigningar. Jag var med också när Ica vid Liljeholmstorget öppnade.Vad är det för kunder som handlar i butiken?– De är i alla åldrar. Vi har också några som ringt för att veta hur man kommer till butiken. Så det är inte bara de som bor runt omkring som handlar här.Vad är det ni säljer mest av?– 90 procent är vårt bröd. Våra storsäljare är bullar – kanelbullar och kardemummabullar.Åke RosengrenMÖTETLise-Lotte AnderssonAktuell: butikschef i Saltå kvarns nyöppnade butik i StockholmBakgrund: livsmedelsbutiker i mer än 20 år, kommer senast från Ica Kvantum Liljeholmen i StockholmÅlder: 43 årFamilj: två barnBor: på Kungsholmen i StockholmFritid: tränar och träffar vännerFavoritmat: starkt, orientalisktVill äta middag med: David Gilmour, sångare och gitarrist i Pink Floyd
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063