Hallå där...Patrik Larsson, butikschef på Sabis Fältöversten i Stockholm...
– Jo vars, men vi sålde inte så många, faktiskt bara 20 askar av de totalt 64 som vi fick in i tisdags. De andra skänkte vi bort.Va?!– Jo vi brukar göra så, som en marknadsföringsgrej. En del gav vi till de trogna stamkunderna, de som kommer in nästan varje dag. En del av partiet delade vi också ut som smakprover. Vi delade varje gubbe i två delar och bjöd kunderna i butiken. Det var mycket uppskattat.Fick du ett smakprov själv?– Ja, och det smakade mycket bra. Man kände att det var svenska gubbar även om de inte var lika söta som de är vid midsommar. Men det är en skillnad mot importerade, helt klart!Har ni några kvar?– Nej, det allra sista gick i går.I dag är det skärtorsdag som räknas som en av årets allra bästa dagar för dagligvaruhandeln. Hur går det i butiken?– Tack, bra. För vår del är dock skärtorsdagen bara näst bäst, dagen före julafton är traditionellt nummer ett. Laxen går väldigt, väldigt bra i år. Bara i går sålde vi ett halvt ton filé.Lars Thulin