23948sdkhjf

Hallå….Anders Lundstedt, köttansvarig på Vi Fältöversten i Stockholm

Det har blivit lättare att importera kött från Latinamerika, hur påverkar det köttförsäljningen i din butik?

– Ja det är väl bra för de som gillar det köttet. Här hos oss är vi inga storsäljare av det latinamerikanska köttet men vi har en del nötkött som kommer från Uruguay. Men då handlar det om fina köttraskvaliteter från Angus och Hereford. De har aviserat prishöjningar där borta men om det kommer in konkurrens från Brasilien så att mängden kött ökar så kan priset gå ned och det är bra.Tar det svenska köttet stryk av den här utvecklingen?– Nej, inte alls här i vår butik och vi säljer mycket svenskt kött i lite högre prisklasser. Men det är klart att lågkonjunkturen gör att vi märker ett annat köpbeteende på kött även om vi fortfarande säljer lika mycket kött som tidigare.Hur ser det ut?– Folk väljer bort de ädlare delarna för att ta framdelskött istället. De lagar grytor och sådant för det är billigare men de köper lika mycket kött fortfarande och vi har en bra omsättning på det.Vad får vi se på grillen i sommar?– Det blir intressant att se. Det blir kanske plankstek även om jag tror att folk gärna vill grilla entrecote och då kan nog importköttet komma in.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063