23948sdkhjf

Hallå…Jan Rosengren, köpman på Ica Malmborgs Mobilia, i Malmö

Ni lanserar ett nytt butikskoncept som gör att kunderna kan plocka delikatesser själva, berätta?

– Ja det gör vi och det innebär att kunderna tar en tallrik som de sedan själva fyller med de delikatesser vi har dukat upp med. De kan välja bland 30 olika rätter exempelvis kycklingvingar, sallad och couscous. Efter att de har plockat åt sig på tallriken sätter de på ett plastlock och sedan vägs maten i kassan. Kunderna får gå in genom salondörrar för att komma in där de kan plocka och det är för att vi inte vill ha in för mycket kundvagnar där.Vad kostar det att plocka?– Det kostar 10,90 kronor per hekto.Ni började i onsdags, hur har det gått?– Det har gått bra och i går var det vår första hela dag. Jag räknade till 100 kunder som använde sig av den här servicen. Det långsiktiga målet är att 200 kunder per dag ska plocka.Varför är det bra att kunderna plockar själva?– Det är bra för det går mycket snabbare än i vår manuella delikatessdisk och många lunchkunder har ju bråttom. Reaktionerna var att det såg väldigt trevligt ut och sedan var det smidigt också. Vi har fortfarande kvar vår manuella delikatessdisk men vi har tagit bort vissa produkter. Det här känns mycket modernare och vi slipper köbildning.Kommer idén öka lönsamheten?– Det vet jag inte i dag men det hoppas vi på. Vi vill få upp volymerna för då kan vi få ner priset och öka lönsamheten.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094