Hallå ... Marlene Aksoy, Ica Toppen i Sälen ...
– Inte riktigt än. Vi ligger vid högfjället i Sälen och det var bara de stora anläggningarna i Lindvallen och Tandådalen som drog igång. Vi prioriteras lite lägre så det dröjer innan snökanonerna kommer hit.Men det är väl på gång?– Absolut. Fredagen 23 november öppnar vi. Och det finns redan lite natursnö. Det ser bra ut.Att driva butik på skidort måste vara lite speciellt, Hur har ni öppet under året?– Vi drar som sagt i gång i slutet av november och stänger till Valborg. Sedan öppnar vi till midsommar och stänger när skolorna börjar. På de öppettiderna omsätter vi ungefär 17 miljoner kronor.Ekonomin i Sverige går bra och de som åker skidor brukar ha gott om pengar. Märker ni det på sortimentet?– Mycket tydligt. Vi säljer en hel del dyra varor, som oxfilé, men vi ser det också på att intresset för mat har ökat över åren. Och det är helt tydligt att skidåkare vill laga god och påkostad mat också på semestern. Kunderna kommer hit med receptböcker och tidningar och letar efter alla möjliga varor.Det ställer väl stora krav på inköp och sortiment?– Visst, men det viktigaste är att vi i butiken har intresset. Vi måste följa med och veta vad som är populärt och inne. Det krävs att vi gör ett par resor till storstäder varje år för att kunna hänga med.Vilken är bästa tiden?– Jul och nyår, för då har alla ledigt. Påskloven är utspridda på två perioder och sportloven på ännu fler.Vad har ni för väder nu?– I går kväll var det minus tio. Nu är det någon grad under noll och strålande sol. Vi hoppas på på en härlig vinter i år. Förra säsongen var det nervöst då snön kom först i januari.Lars Thulin