Han vill gå den breda gången
– Vi tittar på jättemånga städer och lägen, men just de här två orterna är exempel på vita fläckar på City Gross karta.För ett år sedan beslutade sig Bergendahls för att satsa på City Gross fullt ut. AG:s och Eko skulle konverteras till City Gross och beslutet ledde fram till en intensiv etablerings- och expansionsvåg som sköljer in över södra och mellersta Sverige just nu.– City Gross är det koncept som gäller och jag jobbar med att vårda och lyfta befintligt butiksnät och hitta nya lägen tillsammans med etableringsfunktionen.Triss i City GrossI förra veckan var det stressigt värre för detaljhandelschefen. Under en och samma dag deltog han i tre butikspremiärer för omprofilerade butiker, i Staffanstorp, Lund och Ättekulla:– Jag besökte en butik på morronen, en vid själva öppningen och den tredje senare under dagen. Det kan verka stressigt, men arbetet fungerar bra.Jonas Andersson talar mycket om hur viktigt det är att hitta mervärden för kunden, att kunna erbjuda kringtjänster.Hur gör ni för att lyfta butikerna?– Vi letar alltid efter nya möjligheter. Vi har bland annat bestämt att ha fiskdiskar i alla City Gross vi gör om, fiskdiskar som ska erbjuda fin färsk fisk.Breda gångar är något som Jonas Andersson ser som ett bra sätt att göra butiken mer praktisk och välstrukturerad, medan färskvarukänsla är en viktig känslomässig del i butiksbygget. Storkökssortimentet är en hörnsten del i City Gross sortiment, liksom företagets arbete med kött som Jonas Andersson kallar ”unikt i svensk dagligvaruhandel i dag”.På vilket sätt är det unikt?– Vi jobbar enbart med svenskt kött som vi styckar själva i butikerna.Vad är det roligaste i ditt jobb?– Balansen mellan att etablera nya butiker och vårda och utveckla de butiker som vi redan har.Hur får man med sig personalen i satsningen?– Personalen är jätteviktig och vi försöker poängtera värderingarna i att vara ägda av ett familjeföretag som fyller 85 i år.Kajsa SöderbergAktuell: detaljhandelschef hos BergendahlsFödd: 1966 i VäxjöBakgrund: Maxi i Växjö, bland annat frukt och gröntavdelningen, åtta år inom Juvel AB, tio år på Ica, de sista åren driftchef för KvantumprofilenBor: Åby utanför VäxjöFamilj: sambo och två barn, 11 och 18 årFritid: skog, jakt och fiskeFavoritmat: husmanskostVill äta middag med: entreprenören och miljardären Torsten Jansson