Hallå ... Marianne Johansson, inköpare av kött på Axfood...
– Det är som det alltid är – efterfrågan är större än tillgången. Tidigare har vi tagit beställningar via vårt lager och det var alltid mycket strul med butiker som inte fick vad de begärt Men det berodde på att vi inte fick in tillräckligt. Det är ju liksom inte bara att gå ut och hämta en älg!Så hur gör ni nu då?– Nu låter vi de lokala företagen som styckar köttet själva ringa upp till butikerna och erbjuda vad de har. Det fungerar bättre. Däremot levereras köttet med våra bilar.Har du någon uppfattning om tillgången i år jämfört med tidigare?– Svårt att säga, men det verkar vara lite sämre i år. Hur mycket som hamnar i butikerna hänger ju på flera faktorer, dels hur mycket jaktlagen får skjuta och sedan på hur mycket de väljer att stoppa i de egna frysboxarna.Gillar du att äta älg ?– Ja, verkligen.Har du bra tips på rätter med älgkött? – Stek förstås. Och kalops på älg är verkligt gott!Några speciella tillbehör?– Till steken gelé. Men egentligen behövs inte många tillbehör eftersom köttet i sig smakar så mycket.