Swedish Meats invigde charkfabrik
Swedish Meats ombyggda och renoverade charkfabrik i Linköping invigdes på fredagen av koncernchefen Peter Rasztar.
Med vid invigningen var också Linköpings borgmästare Eva Joelsson.
Fabriken har börjat att köras in under februari, och när allt är klart kan korvproduktionen i Linköping öka med 3,5 miljoner kilo till en total årsvolym på 15 miljoner kilo korv eller 300 ton i veckan.
- Investeringen i Linköping är en viktig del av vår strategi för att öka vår förädling under de kommande tre åren, sade Peter Rasztar.
Efter ombyggnaden räknas anläggningen till en av de modernaste korvfabrikerna i Europa. De mest kända produkterna som tillverkas i Linköping är Scan Falukorv och Prinskorv.
Men i Linköping görs också det kryddstarka sortimentet från Scan med bland annat Chorizo, Bratwurst och årets nykomling: Merguez -- en nordafrikansk korv som innehåller både lamm och nötkött, med smak av chili och koriander.