23948sdkhjf

Nestlé öppnar nytt forskningscentrum

Schweiziska Nestlé, som är världens största livsmedelstillverkare, öppnade på måndagen ett nytt centrum för kulinarisk forskning i tyska Singen.

Företaget har investerat 22 miljoner euro i centrumet som kallas The Nestlé Product Technology Centre, PCT. Där har man nu anställt 150 personer från 16 länder.

Forskningen ska främst inriktas på smaktillsatser och kryddor, soppor, såser, majonäs och kylda och frysta produkter, exempelvis pasta, pizza, bakverk och färdigrätter. Dessutom ska PCT arbeta med maträtter för småbarn i åldrar upp till 3 år.

PCT i Singen blir det nionde forskningscentrumet inom Nestlé. Vart och ett av centrumen arbetar med särskilda produktgrupper. Målet är att omvandla vetenskapliga rön från Nestlés centrala forskningscentrum i Lausanne till produkter som går att tillverka industriellt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063