23948sdkhjf

För mycket fett i korv

Det fuskas med fettmängden i korv. Nästan hälften av 20 korvsorter som granskats innehåller inte den mängd fett som anges på förpackningen, skriver Uppsala Nya Tidning.

I ett fall var fettmängden dubbelt upp mot vad som angavs. I ett fall innehöll korven odeklarerat mjölkprotein vilket kan utgöra en allvarlig risk för allergiker.

Den 1 juli införs nya regler för kött i charkvaror och inom branschen finns farhågor för att mer fett kommer att tillsättas i syfte att öka förtjänsten.

Miljöförvaltningen i Stockholm har granskat fettmängden och även analyserat innehåll av allergenerna soja- och mjölkprotein i 20 korvprodukter. Syftet med undersökningen är att fastställa om innehållet i produkterna stämmer med det som sägs i innehållsdeklarationen, skriver Upsala Nya Tidning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062