23948sdkhjf

Salmonellabakterier ogillar rödvin

Rödvin verkar skydda mot salmonellainfektioner. Det visar en undersökning av ett salmonellautbrott i Portugal.

Bakgrunden var att ett stort antal personer insjuknat efter att ha ätit torskpaj på en restaurang.

Vid undersökningen på sjukhuset ställdes frågor om vad personerna ätit och druckit. Sammanställningen visade att av dem som ätit torskpaj och druckit rödvin insjuknade 57 procent. De som valt annan dryck till pajen blev sjuka i 85 procent av fallen.

Detta framgår av Smittskyddsinstitutets nyhetsbrev vilket refereras av Upsala Nya Tidning.

Liknande rön har gjorts tidigare. En amerikansk undersökning från början av 1990-talet visade att ostronätare som druckit alkohol löpte mindre risk att drabbas av gulsot än de som inte druckit alkohol.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063