Grillkorv håller sällan tiden ut
Fyra av tio grillkorvar klarar inte att vara fräscha på bäst-före-dagen. Det visar en undersökning som konsumentverkets tidning Råd&Rön har gjort.
Tidningen lät undersöka tio sorters korvar och tog tre förpackningar från varje, totalt alltså 30 prov. Tolv fick anmärkningar, ingen bedömds dock som icke ätbar. De korvar som fått anmärkningar hade en syrlig smak av mjölksyrebakterier och andra mikroorganismer. Sämst resultat fick Hildebrands och Lars Jönsson. Samtliga deras korvpaket fick anmärkningar. I Hot Dogs från Hildebrands fann laboratoriet även stora mängder av en bakterie som tyder på bristande hygien vid tillverkningen eller dåliga råvaror.Hållbarhetstiden på korvarna varierade mellan 16 och 24 dagar. De korvar som klarade sig utan anmärkningarna hade en hållbarhetstid på 17 dagar. Det var korvar från Goman, Knallens och Ica Färsk.