23948sdkhjf

Efter ett halvår till salu – klart med Hemköpsbutikens handlare

Efter över 30 år i branschen är Christopher Grace ny handlare på Hemköp Krusboda Torg i Tyresö.

För ett knappt halvår sedan stod det klart att handlarna Stephan Johnsson och Anders Adner skulle skala ner på butiksståndet i sin bolagsgrupp som tidigare bestod av fem butiker. Tempo Hjorthagen i Stockholm såldes till Andreas Wehler medan Hemköp Krusboda Torg och Hemköp Granängsringen i Tyresö lades ut till försäljning.

Nu står det klart vem som tar över stafettpinnen i en av butikerna. Christopher Grace är ny handlare på Hemköp Krusboda Torg. Han inledde karriären inom dagligvarubranschen 1990 och har efter 22 år på Hemköp Matpressen haft butikschefsroller på tre olika Hemköpsbutiker – Birger Jarlsgatan, Mall of Scandinavia och senast på Norra Djurgårdsstaden.

− Jag har varit sugen på att bli handlare i flera år och har länge berättat för mina chefer att jag haft det som mål. Det är inte så ofta det dyker upp sådana här möjligheter och nu passade det väldigt bra på flera sätt. Det ska bli otroligt roligt att komma i gång, säger handlardebutanten i ett pressmeddelande.

Övertagandet sker officiellt den 2 oktober.

− Jag tror på butiken och den ligger i ett tilltalande område med många stamkunder. Jag vill fortsätta jobba med att knyta an hela området till butiken och skapa en så pass bra butik att kunderna känner att de kan handla hela sin måltid hos oss.

För att nå sina mål har han en del planer för butiken. Den första är att satsa på frukt- och gröntavdelningen där han menar att det finns stor potential.

– Även övriga färskvaruavdelningen och brödavdelningen är något vi kommer satsa extra på. Utöver det kommer jag försöka få till lite samarbeten med olika föreningar som finns i närområdet och satsa på våra sociala medier.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109