23948sdkhjf

Svensk lax på land kan bli en game changer

Nästan all lax som äts i Sverige är i dag från grannlandet Norge. Men om några år kan upp till var femte fisk på tallriken ha fötts upp i Säffle.
Lax har i modern tid gått från att vara en lyxvara till vardagsmat för det svenska folket. Men med ökande livsmedelspriser och en ökande internationell efterfrågan på sjömat har intresset för nya källor till lax också ökat. I handeln har fisk, där lax utgör cirka 30 procent, ökat i värde med 94,1 procent mellan 2000 och 2020 men volymerna har bara ...
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081