Miljöparadoxen kring matsvinn – silar mygg och sväljer kameler
Plastbantning, bihotell och miljöbonus på grönsaker. Branschens grepp för miljön är många men ofta silas mygg för att skapa ett grönt varumärke medan kamelerna sväljs.
"Vissa små saker blir orimligt stora och andra stora saker pågår i det tysta", säger Louise Ungerth, hållbarhetsexpert och konsult.
Matsmart räddar mat men säljer bara stapelvaror/kolonialvaror och skickar dem i små paket till postombud. Dagligvarukedjor tillverkar öl av överblivet bröd samtidigt som man låter leverantörerna svinna fritt i avdelningen. Hemköp ger klimatbonus i grönsaksavdelningen samtidigt som man liksom övriga branschen säljer citroner i nät och lockar med köt...
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration