23948sdkhjf

De vill stimulera handel av lokalproducerat

Lokalt matutlämningsprojekt utvecklas. Nu inleds workshopturné för att organisera handel av lokalproducerat.
I somras drog ett matutlämningsprojekt med lokalproducerad mat direkt till slutkonsument i skånska Röstånga via prototypsajten, bygdenssaluhall.org igång. Nu satsar initiativtagarna vidare med en ny sajt och i vår väntar en uppväxling av projektet med fler pilottester runt om i landet och ett större samarbete med Hela Sverige Ska Leva och SLU, Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp. I vår väntar test på fler orter; Dalby, Höör, Vuollerim, Orust, Tanum, Tomelilla och Skattungbyn.

- Lokal mat är så otroligt på tapeten just nu, säger Albin Ponnert, projektledaren för satsningen som tillsammans med Viktor Zaunders grundat projektet, och vi har under snart två års tid lyssnat in och börjat lägga en grund för de behov vi snappat upp runt detta.

Kunderna förbokar mat som sedan hämtas upp en gång i veckan på en gemensam utlämningsplats. Nu arbetar man med en ny sajt localfoodnodes.org och tanken är att utveckla en öppen plattform för organisering och stimulera flera kring handel av lokal mat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062