23948sdkhjf

Grishals tog hem pris

Slaktarens hemlighet, en outnyttjad styckdetalj som förädlats, tog hem segern i Matverk Ångermanland 2017.
Slaktarens hemlighet är en tidigare outnyttjad styckdetalj av grishals som förädlas genom björkspånsrökning. Janne Johansson på Gården i Långsjön har fött upp grisen och Peter Eriksson på restaurang Linnea & Peter har tagit fram den nya produkten som används som rökt sidfläsk, alternativt pancetta, ett "lyxbacon".

Innovationstävlingen Matverk Ångermanland avgjordes på Box destilleri i Bjätrå med några av regionens främsta smak- och marknadsexperter i juryn. De skulle bedöma såväl tävlingsbidragens smak som marknadspotential. I tävlingen räcker det alltså inte med att produkten är god, den måste också ha potential att säljas i butiker eller till restaurang eller storkök. Även faktorer som koppling till regionen och miljöaspekter vägs in i bedömningen.

Den nationella finalen blir i Nyköping under Forum Nyköping i mars 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062