Vem levererar de hållbaraste matvarorna? Frukostseminarium 9 juni
Hur ska handlare, leverantörer och producenter inom dagligvaruhandeln bete sig för att klara de allt högre hållbarhetskrav som ställs på dem? Det är temat för ett frukostseminarium som Fri Köpenskap i samarbete med Movement Consulting bjuder in till på Paradiset på Regeringsgatan 44 i Stockholm den 9 juni.
Kraven från inte minst konsumenterna på att produktsortimentet i dagligvaruhandeln ska vara långsiktigt hållbart kommer bara att öka framöver. Frågan är om det i framtiden överhuvudtaget kommer vara möjlig att sälja produkter som inte klarar hållbarhetskraven.
Därför måste alla aktörer inom branschen ha ett genomtänkt förhållningssätt i hållbarhetsfrågorna.
Men det kan vara lättare sagt än gjort. Fallgroparna är många och olika uppfattningar om vad som är långsiktigt hållbart kan till och med stå i konflikt med varandra.
På frukostseminariet berättar några personer som arbetar med hållbarhet inom dagligvarubranschen om sina erfarenheter.
Anna Karin Lindberg, ansvarig för miljö och socialt ansvar på Ica Sverige, berättar om Icas arbete med hållbarhet kopplat till sortiment och erbjudande.
Karin Bodin, vd för Polarbröd, berättar om sitt företags hållbarhetsarbete.
Johan Kaij, vd Movement Consulting, pratar om hur man får hållbarhet att bli säljande.
Johannes Cullberg, vd och grundare av Paradisets matmarknader, berättar hur Paradisets matvaror skiljer sig från den övriga dagligvaruhandelns.
Eventet är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsat, så anmäla dig i tid. Det gör du på fkfrukost.se.