Ifoodbag vill stoppa svält och matsvinn i Afrika
Ifoodbag vill hjälpa utsatta människor med sin kylkasse. Den nya kyl- och frystekniken ska nämligen motverka matsvinn och svält runt om i Afrika.
I varma klimat är till exempel matsvinn ett stort problem, då mat och andra förnödenheter - som läkemedel - lätt förstörs i värmen.
Så kan vi ju inte ha det, tycker företaget, som nu skrivit avtal med Equator One Logistics Ltd som har huvudkontor i Kenya. Samarbetet ska leda till att upp till 20 miljoner bärkassar kommer delas ut runt om i Afrika för att minska svält och matsvinn, skriver företaget i ett pressmeddelande. Enligt vd och grundare Karl Fallgren ligger ordern på över 100 miljoner kronor.
– Över 800 miljoner människor svälter globalt och vi vill med hjälp av vår teknologi möjliggöra att ta till vara på livsmedel på ett bättre sätt och kunna distribuera såväl mat som vaccin så att miljoner människor, exempelvis i världens flyktingläger, kan få hjälp, säger Karl Fallgren, i pressmeddelandet.
Projektet startar i Kenya. De första kassarna, som ska distribueras ut till hjälporganisationer med hjälp avEquator One Logistics Ltd, har Ifoodbag redan skickat iväg.